WAKAF SURAU AR-RAMADANIAH, TAMAN SEGAR RIA, CHERAS

RM722.00 Sasaran RM3,500,000.00
0.02%

Pangsapuri Segar Ria merupakan salah satu projek perumahan swasta yang telah dibina sekitar tahun 2000. Majoriti penduduk yang tinggal di pangsapuri ini beragama Islam. Dewan Serbaguna Orang Ramai telah dijadikan surau sementara bagi penduduk yang beragama Islam untuk melaksanakan aktiviti solat dan keagamaan. Walau bagaimanapun, dewan serbaguna ini merupakan harta bersama milik penduduk yang mana turut didiami oleh golongan yang bukan beragama Islam.


Pihak MAIWP telah menyediakan lot tapak yang sesuai untuk didirikan surau. Kos pembangunan surau ini dijangka menelan belanja sekitar RM3.5 Juta. Tapak cadangan pembinaan Surau Ar-Ramadaniah, Taman Segar Ria yang baru ini bertempat di Lot PT 7565 yang berkeluasan 4,048 meter persegi dan merupakan tanah milik Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

dilaksanakan oleh Pusat Pungutan Zakat-MAIWP
388 hari berbaki sebelum kempen tamat
Sila pilih jumlah Wakaf
RM
Tujuan
Jika ruang tujuan tidak dipilih, 'Diri Sendiri' akan dimasukkan sebagai pewakaf
Senarai Nama Pewakaf
Tujuan Nama Pewakaf
Doa Ringkas
Doa adalah terkad kepada 200 aksara sahaja
Akad Perwakilan

* Saya mewakafkan wang bagi kepentingan agama Islam dan Ummah kerana Allah SWT untuk selama-lamanya secara wang tunai kepada Pusat Pungutan Zakat-MAIWP bagi tujuan:

Diri Sendiri

sebanyak RM 0.00

Saya dengan ini juga membenarkan pihak pemegang amanah melaksanakan istibdal bagi perolehan aset kekal menurut hukum syarak.

Maklumat Pembayaran

Sila isi ruangan alamat e-mel jika mahu menerima resit wakaf
Item Jumlah
Nilai Wakaf RM 0.00
Caj Platform RM 1.00
Jumlah RM 0.00
* Caj platform akan dikenakan sebanyak RM 1.00