PEMBANGUNAN SEMULA MASJID JAMEK PEKAN SENTUL

RM636.00 Sasaran RM8,290,656.00
0.01%

Dengan kepadatan penduduk khususnya dan masyarakat sekitar, Masjid Jamek Pekan Sentul ini tidak lagi mampu menampung jumlah jemaah yang kian meningkat. Jumlah bilangan jemaah yang hadir ke surau telah meningkat dari semasa ke semasa sehingga tidak dapat menampung jumlah jemaah pada satu-satu masa.

Keperluan pembinaan surau baru ini adalah sangat penting kerana terdapat struktur bangunan sedia ada yang telah uzur dan usang dan berisiko kepada jemaah yang hadir. Pembangunan semula surau ini bakal memberikan tempat yang lebih selesa untuk kemudahan orang ramai beribadah yang terletak di kawasan perumahan.

Pembangunan semula ini dibangunkan di atas keluasan tapak 0.948 ekar. Pembangunan ini juga bakal dilengkapi dengan 2 komponen utama iaitu bangunan masjid (3 tingkat) dan bangunan pejabat & kuarters (4 tingkat). Pelbagai kemudahan seperti ruang solat lelaki dan perempuan, tandas lelaki dan perempuan, tempat letak kereta dan motorsikal bakal disediakan bagi menjamin keselesaan para jemaah.

dilaksanakan oleh Pusat Pungutan Zakat-MAIWP
90 hari berbaki sebelum kempen tamat
Sila pilih jumlah Wakaf
RM
Tujuan
Jika ruang tujuan tidak dipilih, 'Diri Sendiri' akan dimasukkan sebagai pewakaf
Senarai Nama Pewakaf
Tujuan Nama Pewakaf
Doa Ringkas
Doa adalah terkad kepada 200 aksara sahaja
Akad Perwakilan

* Saya mewakafkan wang bagi kepentingan agama Islam dan Ummah kerana Allah SWT untuk selama-lamanya secara wang tunai kepada Pusat Pungutan Zakat-MAIWP bagi tujuan:

Diri Sendiri

sebanyak RM 0.00

Saya dengan ini juga membenarkan pihak pemegang amanah melaksanakan istibdal bagi perolehan aset kekal menurut hukum syarak.

Maklumat Pembayaran

Sila isi ruangan alamat e-mel jika mahu menerima resit wakaf
Item Jumlah
Nilai Wakaf RM 0.00
Caj Platform RM 1.00
Jumlah RM 0.00
* Caj platform akan dikenakan sebanyak RM 1.00