WAKAF MASJID CINA, JALAN DAVIS, KUALA LUMPUR

RM26,677.00 Sasaran RM130,000,000.00
0.02%

Kutipan wakaf ini adalah bertujuan untuk membina Masjid Cina di Jalan Davis, Kuala Lumpur merupakan salah satu projek Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dalam mengenengahkan masjid sebagai satu Islamic-Hub di kotaraya Kuala Lumpur. 


Antara komponen utama pembangunan masjid ialah dewan solat utama, dewan serbaguna, pejabat masjid, bilik mesyuarat, bilik VVIP, perpustakaan, bilik darjah, bilik aktiviti, nurseri, bilik jenazah, ruang solat perempuan, tempat wudhuk dan dataran masjid. 

Masjid Cina ini mempunyai 3 aras (tidak termasuk basmen) yang berkeluasan lantai seluas 10,450 meter persegi boleh memuatkan jemaah solat maksima seramai 15,465 orang. Di sekitar masjid juga akan dibina kuaters, gerai, menara dan kemudahan sokongan seperti parking kenderaan, lif, pondok pengawal, dataran masjid dan laman-laman. 

Semoga dengan terbina masjid ini akan memudahkan penduduk sekitar untuk melaksanakan ibadah solat, kelas pendidikan, kelas keagamaan dan sebagainya. 

dilaksanakan oleh Pusat Pungutan Zakat-MAIWP
686 hari berbaki sebelum kempen tamat
Sila pilih jumlah Wakaf
RM
Tujuan
Jika ruang tujuan tidak dipilih, 'Diri Sendiri' akan dimasukkan sebagai pewakaf
Senarai Nama Pewakaf
Tujuan Nama Pewakaf
Doa Ringkas
Doa adalah terkad kepada 200 aksara sahaja
Akad Perwakilan

* Saya mewakafkan wang bagi kepentingan agama Islam dan Ummah kerana Allah SWT untuk selama-lamanya secara wang tunai kepada Pusat Pungutan Zakat-MAIWP bagi tujuan:

Diri Sendiri

sebanyak RM 0.00

Saya dengan ini juga membenarkan pihak pemegang amanah melaksanakan istibdal bagi perolehan aset kekal menurut hukum syarak.

Maklumat Pembayaran

Sila isi ruangan alamat e-mel jika mahu menerima resit wakaf
Item Jumlah
Nilai Wakaf RM 0.00
Caj Platform RM 1.00
Jumlah RM 0.00
* Caj platform akan dikenakan sebanyak RM 1.00